Mi az a hydrospeed?

A hydrospeed vagy más néven riverboarding egy szabadtéri tevékenység, extrém sport, melynek során egy erős műanyagból készült deszkába kapaszkodva és félig azon fekve, a lábakon uszony segítségével kell egy vadvízi folyószakaszon leúszni. A vadvízi sportok közül az egyik legnehezebb, ugyanakkor az egyik leginkább víz közeli élményt nyújtó is. A biztonság érdekében a kereskedelmi túrákon képzett túravezetők irányítják, kísérik a résztvevőket.

Több infó

Az egyik legadrenalindúsabb vadvízi sport a hydrospeed, vagy másnevén riverboogie. A túra során vastagabb neoprén ruhába öltözve, lábunkon uszonnyal egy hydrospped-et (vadvízi úszódeszkát) fogva úszunk le a habokban.

Klasszikus

Folyón töltött idő: 1,5-2 óra

Folyószakasz hossza: 5-7 km

Nehézségi szint: nehéz
(WW II-IV)

Korhatár: 14 év

Ár: 14000 Ft

Extrém

Folyón töltött idő: 1,5-2 óra

Folyószakasz hossza: 5-6 km

Nehézségi szint: nagyon nehéz
(WW III-IV+)

Korhatár: 16 év

Ár: 20000 Ft

 • Felszerelés, amit adunk

  hydrospeed (vadvízi úszódeszka), neoprén ruha, neoprén cipő, sisak, mentőmellény, békatalp

 • Amit hozni kell

  fürdőruha, törölköző (esetleg NEM pamut aláöltözet), hűvös idő esetén sapka és meleg ruha

 • Találkozási időpontok

  9:00 és 14:00

 • A résztvevők minimális száma

  július 1-től szeptember 10-ig 2 fő
  tavaszi-őszi időszakban 6 fő

 • A túra menete

  Bemutatkozás és felszerelésosztás
  Utazás a beszállóhoz
  Átöltözés majd biztonsági eligazítás
  Hydrospeed a Soca folyón
  Átöltözés
  Visszautazás

 • Biztonság

  Cégünk számára a biztonság a legfontosabb szempont, ezért minden túránkon különösen nagy hangsúlyt fektetünk erre. A túravezetők tapasztalttal és a megfelelő nemzetközi és szlovén minősítésekkel rendelkeznek. A hydrospeed túrák során a túrvezetők kajakkal kísérik és irányítják a résztvevőket. A túravezetők mindig mutatják a legmegfelelőbb utat, amin le kell úszni, és segítenek a bajba kerülteknek. A hydrospeed-esek mindig együtt, egymást követve haladnak. Ahhoz, hogy a hydrospeed túra biztonságos legyen, nagyon fontos, hogy minden résztvevő kövesse a túravezetők utasításait.

Klasszikus

A klasszikus hydrospeed túrát legtöbbször a Srp.I-Trnovo folyószakaszon tartjuk. A programot teljesen kezdők is kipróbálhatják, hiszen egy könnyebb szakaszon kezdünk, fokozatosan haladva a nehezebb felé, így marad időnk az újabb és újabb mozdulatok elsajátítására. Amennyiben úgy érezzünk, hogy a könnyebb szakasz kielégítette szükségleteinket lehetőségünk van a nehezebb szakasz megkezdése előtt, egy kiszállónál befejezni a túrát. Azok számára, akik esetleg többre vágynak, kezdődik a nehezebb szakasz, ahol kipróbálhatják az előbb tanultakat.

A teljes program (bázistól – bázisig): 3-4 óra.

Extrém

Akik már a klasszikus hydrospeed túrát kipróbálták, és annál is komolyabb kihívásra vágynak, azoknak ajánljuk az extrém hydrospeedet. A túra az Otona-Kobarid közti szakaszon zajlik. Rövid bemelegítés után rögtön a legnehezebb zúgók egyikével kezdünk. A zúgók fokozott koncentrációt és erőnlétet igényelnek, de az élmény garantált és életre szóló. Túljutva a nehezebb szakaszokon, levezetésként átúszunk a Napóleon híd alatti lélegzetelállító kanyonon.

A teljes program (bázistól – bázisig): 3,5-4,5 óra.