Mi az a vadízi kenuzás?

A vadízi kenuzás egy olyan szabadtéri tevékenység, extrém sport, melynek során egy felfújható vagy egy erős műanyagból készült, egy, kettő vagy háromszemélyes kenuval kell, egy jellemzően vadvízi folyón, navigálni. A szervezett túrák során felfújható két-három személyes kenukat használnak. Ez a sport komoly kihívást jelenthet bárki számára a kezdőktől a haladókig. A biztonság érdekében elengedhetetlen egy képzett, a folyószakaszt jól ismerő túravezető.

Több infó

A vadvízi kenuzást (más néven trekk) azoknak ajánljuk, akik már kipróbálták a rafting világát és szívesen kipróbálnák magukat magasabb adrenalin szinten is. Ez egy sokkal önállóbb sport, mint a rafting még az amatőrök számára is, mivel túravezetőjük, egy vadvízi kajakból vagy egy másik kenuból irányít és biztosít. A túrák során 2-3 fős felfújható kenukat használunk.

Klasszikus

Folyón töltött idő: 1,5-2 óra

Folyószakasz hossza: 5-7 km

Nehézségi szint: nehéz
(WW II-IV)

Korhatár: 14 év

50 €/fő

Extrém

Folyón töltött idő: 1,5-2 óra

Folyószakasz hossza: 5-6 km

Nehézségi szint: nagyon nehéz
(WW III-IV+)

Korhatár: 16 év

68 €/fő

 • Felszerelés, amit adunk

  kenu, raft lapát, neoprén ruha, neoprén cipő, sisak, mentőmellény

 • Amit hozni kell

  fürdőruha, törölköző (esetleg NEM pamut aláöltözet), hűvös idő esetén sapka és meleg ruha

 • Találkozási időpontok

  9:00 és 14:00

 • A résztvevők minimális száma

  július 1-től szeptember 10-ig 2 fő
  tavaszi-őszi időszakban 6 fő

 • A túra menete

  Bemutatkozás és felszerelésosztás
  Utazás a beszállóhoz
  Átöltözés majd biztonsági eligazítás
  Vadvízi kenuzás a Soca folyón
  Átöltözés
  Visszautazás

 • Biztonság

  Cégünk számára a biztonság a legfontosabb szempont, ezért minden túránkon különösen nagy hangsúlyt fektetünk erre. A túravezetők tapasztalttal és a megfelelő nemzetközi és szlovén minősítésekkel rendelkeznek. A vadvízi kenu túrák során a túrvezetők kajakkal vagy egy másik kenuval kísérik és irányítják a kenukat. A túravezetők mindig mutatják a legmegfelelőbb utat, amin le kell evezni és segítenek a bajba kerülteknek. A hajók mindig együtt haladnak. Ahhoz, hogy a vadvízi kenu túra biztonságos legyen, nagyon fontos, hogy minden résztvevő kövesse a túravezetők utasításait.

Klasszikus

A klasszikus kenu túrán ugyanazon szakaszok közül választhatunk, mint a raftingosok. A túra elején szükséges különböző kormányzási és evezés technikák elsajátítása, mivel később magunknak kell tudnunk irányítani a kenut. Emiatt hosszabb elméleti és gyakorlati oktatás előzi meg a túrát. Ez után kajakos túravezetőnket követve haladunk lefelé a habokban. Sokszor több pihenőt tartunk, mint a rafting esetén, mivel az aktív kormányzás kimerítőbb, mint a rafting.

A teljes program (bázistól – bázisig) : 3-4 óra.

Extrém

Akik már a klasszikus kenu túrát zökkenőmentesen teljesítették, és még komolyabb kihívásra vágynak, lehetőségük van a Soča kobaridi szakaszán vagy megfelelő vízállás esetén a Koritnica folyón kipróbálni magukat (WW III-IV+). Ez esetben viszont minden kenut egy-egy túravezető kormányoz.

A teljes program (bázistól – bázisig): 3,5-4,5 óra.