Bázis

Bázisunk Bovec főterétől 4 perc sétára található, a Crna Ovca (Fekete Bárány) bár és sport központ mellett. Ezzel lehetőséget biztosítva, a túra előtt egy kávéra vagy akár utána egy frissítőre. Aki még nem fáradt ki az extrém sportokban, annak tenisz- és röplabdapálya, valamint egy mászó fal is biztosítja a sportolási lehetőségeket.

Családosoknak is remek, hiszen egy kisebb játszótér is tartozik a komplexumhoz, ahol a szülők egy ital mellett élvezhetik a lenyűgöző, kétezer méteres hegyek panorámáját, amíg a gyerekek a játszótéren foglalják le magukat.

Soča völgy (Isonzo völgy)

DSCF6024

Az Isonzó völgye az első világháborúról hallottak miatt lehet számunkra esetleg ismerős. Hiszen ebben a völgyben harcoltak az Osztrák-Magyar Monarchia csapatai az első világháborúban, valamint a Monarchia utolsó győztes csatája is itt zajlott. Bővebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/Isonzói_csaták

Bovec az olasz- osztrák- szlovén hármas határtól 30 km-re található. A várost a Júliai-Alpok csúcsai ölelik körbe. Fekvése az outdoor és extrém sportok szempontjából kivételes, hiszen szinte minden sport kedvelője megtalálja a számára szükséges terepet, csupán tíz- tizenöt percre. Aki viszont pihenni szeretne, vagy sétálna egyet a festői környezetben, majd beülne egy igazi olasz stílusú kávéra vagy ebédelni, annak is sok lehetőséget nyújtanak a városban található kávézók, illetve éttermek.

DSCF6030