Mi az a zip-line?

A zip-line más néven canopy vagy flyingfox egy két végén rögzített acélsodronyból készült kábel, amit úgy terveztek, hogy a lejtését kihasználva lehessen a felső végétől az alsó végére lecsúszni. A csúszás egy erre a célra készült csiga, beülő és karabinerek segítségével történik. Napjainkban a zip-line pályákat leginkább szórakoztatásra használják, de egyes, járművekkel nehezen megközelíthető helyeken, szállításra is alkalmazzák. A zip-line pályákat legtöbbször dombok, hegyek oldalán esetleg két hegyet összekötve a völgyön átívelően építik meg. Hosszuktól és lejtésüktől függően akár 60-100 km/h-s sebességre is felgyorsulhatnak a résztvevők, ami komoly kihívást és adrenalin dús élményt jelenthet. Népszerűsége évről-évre növekszik és ez a tendencia várhatóan a következő években is megmarad.

Több infó

Bovec felé magasodó Kanin hegy oldalán rögzített drótköteleken, biztosítva csúszhatunk egyik oldalról a másikra lélegzetelállító magasságban, miközben lábunk alatt a völgy panorámája tárul elénk. A zip-line-t mindenkinek ajánljuk, aki nem fél a magasságtól és felejthetetlen élményre vágyik.

Zip-line

Túra időtartama: 2-3 óra

Nehézségi szint: Közepesen nehéz

Korhatár: 8 év

60 €/fő

 • Felszerelés, amit adunk

  Sisak, beülő, csiga, kesztyű

 • Amit hozni kell

  Zárt sport cipő vagy bakancs, hűvös idő esetén meleg ruházat.

 • Találkozási pont

  Bovec főtere

 • Találkozási időpontok

  9:00, 10:00, 11:30, 13:00, 14:00, 15:30 és 17:00

 • A résztvevők minimális száma

  3 fő

 • A túra menete

  Bemutatkozás és felszerelésosztás
  Utazás (jeep-ekkel) az indulási ponthoz(kb. 20 perc)
  Biztonsági eligazítás és gyakorlás
  Zip-line a Kanin hegy oldalán (1-2 óra)
  Visszautazás (kb. 10 perc)
  Sisak,beülő és kesztyű leadása

 • Biztonság

  Cégünk számára a biztonság a legfontosabb szempont, ezért minden túránkon különösen nagy hangsúlyt fektetünk erre. A túravezetők tapasztalttal és a megfelelő nemzetközi és szlovén minősítésekkel rendelkeznek. A zip-line során legalább két túravezető segíti a résztvevőket (induló és végpontokon). Ahhoz, hogy a zip-line túra biztonságos legyen, nagyon fontos, hogy minden résztvevő kövesse a túravezetők utasításait.